Construim impreuna viitorul. Camera Agricola Arges – vector european de informare



Miercuri, 25 ianuarie 2012, Centrul Europe Direct Argeș, în colaborare cu Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș, a organizat un seminar de informare  pe tema politicii agricole comune și a dezvoltării rurale.

Evenimentul a fost adresat multiplicatorilor de rețea ai Centrului Europe Direct Argeș și a urmărit informarea acestora cu privire la creșterea competitivității în mediul rural.

Cuvântul de salut a aparținut doamnei Simona Bucura Oprescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, care a încurajat participanții în a profita de oportunitățile de dezvoltare de noi servicii oferite de Europe Direct Argeș.

Domnul Vasile Roman a vorbit despre atribuțiile principale ale Camerei Agricole și despre faptul cum aceasta reușește să asigure asistenţă tehnică la întocmirea documentaţiei privind accesarea fondurilor europene și cum se acordă sprijinul financiar din fonduri naţionale sau europene.

Reprezentantul Camerei Agricole Argeș a subliniat importanța măsurilor 112  – Instalarea tinerilor fermieri  și 141 – sprijinirea fermelor agricole de subzistență în promovarea unei politici agricole comune.

Au fost discutate modalitățile de elaborare și implementare a proiectelor pentru dezvoltarea rurală, propunându-se o colaborare între aceasta instituție și multiplicatorii Europe Direct Argeș, prin crearea unei baze de date sistematizate care să permită transmiterea informațiilor de interes pentru fermieri prin intermediul punctelor de informare europeană deja inaugurate.