Gala multiplicatorilor de informatie europeana



În data de 19 septembrie 2011, la Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a avut loc evenimentul cu tema “prin parteneriat către o mai bună informare a comunității” și a fost organizat de Centrul Europe Direct Vâlcea împreună cu Centrul Europe Direct Argeș, Serviciile EURES Vâlcea și Argeș, Enterprise Europe (de la Camera de Comerț și Industrie Vâlcea), precum și Eurodesk (din cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale).

Au fost prezentate cele trei rețele de informare menționate, făcându-se un  schimb de informații util între cei ce furnizează informații și cei ce le diseminează.    Invitatul special la acest eveniment a fost Ioana Marchiș de la Reprezentanța Comisiei Europene, coordonator național al Centrelor din România.

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie, AJOFM-ul, dar și alți parteneri, au vorbit despre cum se implică în proiectele europene și ce rol are fiecare instituție pe care o reprezintă alături de cele două centre europene implicate.

De asemenea, Mihaela Voinicu, coordonatoarea Centrului Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș a prezentat rolul rețelei Europe Direct. Manifestarea s-a încheiat cu o festivitate de premiere pentru activități diferite din partea celor implicați în dezvoltarea rolului pe care îl au centrele Europe Direct.