Campania EUropa pretutindeni



Europe Direct Argeş a inaugurat în zona rurală a judeţului Argeş, respectiv la Biblioteca Comunală Poienarii de Muscel, penultimul punct de informare europeană, aparţinând subreţelei de multiplicatori a centrului.

La evenimentul, ce s-a bucurat de susţinerea doamnei Sorina Ceaușu, bibliotecară în cadrul Bibliotecii Comunale Poienarii de Muscel, au fost prezente şi autorităţi din administraţia publică locală.

Prin intermediul acestui eveniment s-a dorit aducerea în atenţia comunităţilor rurale a principalelor surse de informare privind accesarea unor proiecte cu finanţare europeană, oportunităţi de lucru în Uniunea Europeană, cunoaşterea nevoilor de informare din comunităţile respective şi implicarea populaţiei în soluţionarea acestora, precum şi stabilirea unei platforme de colaborare între instituţiile din mediul rural şi Europe Direct Argeş.

În cadrul acestei campanii de informare, care se derulează în perioada aprilie-noiembrie 2011, Centrul de informare europeană dezbate subiecte europene de interes general pentru cetăţenii argeşeni. Unul dintre aceste subiecte îl reprezintă Strategia Europa 2020, ce constituie una dintre priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în anul 2011, punând accent pe cele şapte iniţiative: o Uniune a inovării; tineretul în mişcare; o agendă digitală pentru Europa; o Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor; o politică industrială adaptată erei globalizării; o agendă pentru noi competenţe şi noi locuri de muncă; platforma europeană de combatere a sărăciei.

După inaugurarea punctului de informare europeană, reprezentanții centrului au promovat Europe Direct Argeș în cadrul unui eveniment de exterior, unde s-au distribuit aproximativ 300 de materiale de informare cetățenilor. Broșurile și pliantele puse la dispoziţia cetăţenilor sunt provenite de la Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene şi cuprind aspecte cu privire la politicile şi programele europene.