Educatia si cultura in vacanta. Voluntarilor le pasa!



In perioada iulie – august 2011, Europe Direct Arges si voluntarii centrului s-au implicat in derularea unui frumos proiect, realizat in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului Arges prin Complexul de Tip Familial Casa Noastra, Complexul de Tip Familial Dumbrava Minunata, Complexul de servicii comunitare pentru copilul in dificultate Sfintii Constantin si Elena, Europe Direct Arges,Centrul de Prevenire, Evaluare si consiliere Antidrog Arges, diferite ONG-uri de pe plan local si anumite institutii de invatamant din Pitesti.

Proiectul s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 10-18 ani, proveniti din familii defavorizate, dar si elevilor si voluntarilor care au dorit sa se implice in organizarea diverselor activitati de incluziune a acestora.

Actiunile au constat in seminarii saptamanale de dezvoltare personala, videoproiectii, concursuri tematice, dar si dezbateri interactive pe diferite teme: protectia mediului inconjurator, sanatate, educatia civica si estetica.

In urma participarii in cadrul cursurilor de formare de la Piscul Negru din perioada 27-29 iunie 2011, voluntarii Europe Direct Arges au putut sa aplice cu tinerii din Pitesti implicati in proiect, o serie de elemente de educatie nonformala, facand ca procesul de invatare sa fie mult mai distractiv. Tinerii au reusit sa dobandeasca cat mai multe informatii cu privire la programe si politici europene intr-un timp relativ scurt, fiind incantati sa descopere noi metode de invatare.