EUropa pretutindeni



Cu prilejul zilelor comunei Domnesti din judetul Arges, duminica, 29 mai 2011, Centrul Europe Direct Arges a continuat campania EUropa pretutindeni, deschizand cel de-al treilea punct de informare europeana apartinand subretelei de multiplicatori a centrului.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Comunala Luca Paul din Domnesti, judetul Arges, biblioteca ce are un valoros fond de carte, fiind desemnata totodata si cea mai veche biblioteca din Muntenia.

Scopul acestei campanii este de a constientiza cetatenii din mediul rural asupra principalelor surse de informare privind oportunitati de lucru in Uniunea Europeana, accesarea unor proiecte cu finantare europeana, cunoasterea nevoilor de informare din comunitatile respective si implicarea populatiei in solutionarea acestora, precum si stabilirea unei platforme de colaborare intre institutiile din comuna Domnesti si Europe Direct Arges.

La acest eveniment au fost prezenti importanti reprezentanti ai administratiei publice: consilieri judeteni, domnul primar Nicolae Smadu, domnul viceprimar Adrian Achim si mari oameni de cultura ai comunei Domnesti.

Coordonatorii Centrului Europe Direct Arges, domnul Mihail Octavian Sachelarie si doamna Mihaela Voinicu, au subliniat importanta infiintarii unor asemenea puncte de informare europeana in mediul rural, in acest fel realizandu-se o comunicare facila si eficienta intre comunitatea locala si institutiile Uniunii Europene.

Materialele de informare puse la dispozitia cetatenilor sunt provenite de la Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene si cuprind aspecte cu privire la politicile si programele europene.