Europe Direct Arges la Stefanesti



Europe Direct Arges a desfasurat activitatea intitulata Jobul meu in Europa la Grupul Scolar Stefanesti unde au participat elevi de clasa a XII-a, care au dorit sa afle cat mai multe aspecte cu privire la mobilitatea fortei de munca in Spatiul Economic European.

In cadrul acestui eveniment au fost discutate si dezbatute subiecte referitoare la gasirea unui loc de munca in diferite tari ale Uniunii Europene, care sunt oportunitatile oferite de anumite portaluri ce contin oferte pentru solicitanti, punandu-se mare accent pe reteaua europeana a locurilor de munca EURES si pe prezentarea avantajelor muncii in strainatate.

Europe Direct Arges a punctat modul in care ar trebui realizat un curriculum vitae conform modelului european, oferind si cateva sugestii cu privire la pregatirea candidatului pentru un interviu reusit.

Avand in vedere organizarea multiplelor activitati in parteneriat cu institutiile administraţiei publice din localitatea Stefanesti, Europe Direct Arges a considerat oportuna deschiderea celui de al doilea punct de informare europeana. Inaugurarea a avut loc tot in data de 17 mai 2011, la Biblioteca Oraseneasca Stefanesti.

Astfel, prin intermediul derularii Campaniei EUropa pretutindeni, Centrul Europe Direct Arges incearca sa aduca cat mai aproape de comunitatea locala informatia europeana, promovand o cetatenie activa si informata.