Serviciul European de Voluntariat – o sansa pentru fiecare tanar



Centrul Europe Direct Arges a organizat in parteneriat cu Fundatia Chance For Life, la Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges, un seminar de prezentare a Serviciului European de Voluntariat.

Tinerii, cat si institutiile din Pitesti implicate in proiecte cu si pentru tineri, au putut afla informatii despre proiectele europene derulate in cadrul Serviciului European de Voluntariat intr-o actiune deschisa publicului larg.

La evenimentul ce s-a inscris in tematica Anului European al Voluntariatului, au fost prezentate informatii despre posibilitatile oferite de proiectele derulate in cadrul Serviciului European de Voluntariat prin programul „Tineret in Actiune”, au fost facute cunoscute oportunitatile si modalitatile de participare la un astfel de proiect, precum si beneficiile educatiei non-formale.

De asemenea, participantii au avut ocazia sa intalneasca si sa cunoasca aspecte din experienta traita in cadrul unui astfel de proiect de catre doi voluntari care au ales sa vina in Romania timp de un an de zile. Voluntarii, veniti din Franta, au fost implicati pe parcursul unui an, in programe educationale pentru copiii beneficiari ai Fundatiei Chance for Life, dezvoltandu-se personal intr-un mediu intercultural.

Seminarul s-a adresat tinerilor intre 18 si 30 de ani, dar si reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice care lucreaza cu voluntari si care ar putea dezvolta astfel de proiecte.