Concursul pentru alegerea numelui noului Program de cercetare si inovare al U.E.



Dacă sunteţi cercetător, inginer, om de afaceri, student sau pur şi simplu o persoană inovatoare sau creativă, puteţi să propuneţi un nume relevant, atrăgător şi uşor de reţinut pentru noul Program de cercetare şi inovare al UE care va fi introdus după 2013.

Concursul lansat de Comisia Europeană este legat de consultarea părţilor interesate, organizată în prezent de Comisie cu referire la Cartea sa Verde privind noul program care va sta la baza initiaţivei „Uniunea inovării” şi a Strategiei Europa 2020.

Cartea Verde a Comisiei, publicată în luna februarie, propune un Cadru strategic comun pentru cercetare şi inovare care marchează o schimbare faţă de trecut şi propune o abordare nouă, pentru a face faţă provocărilor cu care se va confrunta Europa în următorii zece ani şi în perioada de după. Această nouă abordare necesită o nouă „identitate”.

Iată de ce a fost lansat acest concurs pentru găsirea unui nume care să poată fi uşor asociat cu cercetarea şi inovarea şi care să fie, în acelaşi timp, original, uşor de reţinut, de pronunţat şi de scris. De asemenea, el trebuie să poată fi utilizat în numeroase limbi sau să poată fi uşor de tradus. Comisia, cu ajutorul unui juriu alcătuit din personalităţi distinse, va alcătui o listă de posibile nume pe baza sugestiilor primite. Propunerile vor fi apoi supuse votului pe internet. Data limită pentru trimiterea propunerilor este: 10 mai 2011. Mai multe detalii găsiţi la următoarea adresă:

http://ec.europa.eu/research/csfri/index_en.cfm?pg=younameit