Europa, casa noastra!



In data de 23 martie 2011, echipa de comunicatori a campaniei “Europa, casa noastra”, derulata de Chelgate in numele Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, a sosit in judetul Arges.

Europa, casa noastra este o campanie nationala de informare si comunicare, anuala, menita sa transpuna prioritatile de comunicare ale Comisiei Europene in mediul scolar.

Europe Direct Arges a sustinut Programul Europa, casa noastra, care a avut loc in doua locatii, si anume: Scoala cu clasele I-VIII de la Maracineni si Liceul Economic Maria Teiuleanu din Pitesti.

Astfel, Europe Direct Arges a prezentat serviciile oferite de centru si a subliniat aspecte precum importanta mobilitatilor educationale ca sanse oferite tuturor tinerilor cu statut de cetateni europeni.

De asemenea, doamna Claudia Doanta – consultant Chelgate Romania a antrenat participantii la discutii libere cu privire la istoricul Uniunii Europene, evolutia sa, dar si cadrul institutional al acesteia, remarcandu-se interesul sporit al elevilor cu privire la aceasta tematica.

In cadrul acestor intalniri interactive, lectorul universitar dr. Iulia Voicu – voluntar al Centrului Europe Direct Arges a pus accent pe diferentele dintre procesul de aderare si integrare al Uniunii Europene, subliniind importanta multilingvismului si a cetateniei europene.

Pentru mai multe detalii cu privire la programul Europa, casa noastra, va invitam sa accesati site-ul campaniei:

http://www.europacasanoastra.ro/