Oficiul European pentru Selectia Personalului lanseaza procedura de selectie a functionarilor europeni de nivel AD pentru anul 2011



Oficiul European pentru Selecţia Personalului (EPSO) lansează o nouă procedură de selecţie în format îmbunătăţit în vederea recrutării de funcţionari europeni de nivel AD (administrator).

Pentru prima dată, studenţii din ultimul an de studii universitare se vor putea înscrie şi ei în competiţie. Reţeaua de centre de testare va fi şi mai mult extinsă în afara Europei şi va include 37 de centre localizate pe 5 continente. De asemenea, testele de logică din cadrul primei faze de recrutare vor putea fi susţinute în oricare dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE.

Procedura de selecţie a fost îmbunătăţită în mod semnificativ începând cu anul 2011 astfel:

– a fost introdus un ciclu anual, procedurile de selecţie devenind mai previzibile pentru candidaţii potenţiali şi mai uşor de planificat de către departamentele de resurse umane din cadrul instituţiilor UE;

– s-a redus numărul de etape şi s-a accelerat procesul: procedurile de selecţie nespecializate s-au scurtat de la doi ani la zece luni, iar procedurile destinate specialiştilor la maximum şase luni.

De asemenea, accentul s-a mutat de pe cunoştinţele în domeniul afacerilor europene pe competenţele şi aptitudinile necesare pentru o carieră de succes având ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru 500 de milioane de cetăţeni europeni.

Procedura de selecţie este deschisă începând cu data de 16 martie 2011. Înscrierile se vor putea face online, la adresa www.eu-careers.eu, începând cu această dată şi până la data de 14 aprilie 2011, orele 12:00 (ora Bruxelles-ului).

EPSO va selecţiona funcţionari europeni de nivel AD (administrator) pentru două nivele de senioritate: AD5 (dedicat absolvenţilor cu diplomă universitară sau studenţilor aflaţi în ultimul an de studiu) şi AD7 (dedicat candidaţilor cu un anumit nivel de experienţă profesională), în următoarele domenii: drept, economie, administraţie publică europeană, audit, finanţe, statistică.