Concursuri europene



Limbile străine prin lentile 2011

ELIA – Liga Europeană a Institutelor de Artă (European League of Institutes of the Arts), în cooperare cu CILECT – Asociaţia Internaţională a Şcolilor de Film şi Televiziune, organizează concursul în numele Comisiei Europene şi în parteneriat cu PRIX EUROPA.

Studenţii în anul 3, 4 sau 5 de studiu la instituţiile membre ale ELIA şi CILECT în cele 27 de state membre ale UE şi în Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Turcia sunt invitaţi să creeze noi producţii audiovizuale care să fie inovatoare, spirituale, creative şi care să exploreze potenţialul multilingvismului şi provocările pe care le aduce. Propunerile trebuie să transmită un mesaj clar, să se autoexplice şi să fie uşor de înţeles pentru un public cu pregătire şi limbi materne diferite. Ei pot folosi orice limbă europeană, sau o combinaţie de limbi, şi orice tehnică digitală. Durata trebuie să fie de minimum 60 de secunde şi de maximum 90 de secunde.

Autorul celei mai bune producţii va primi un grant pentru producerea lucrării audiovizuale şi va fi invitat la un atelier organizat la Amsterdam, între 16-18 mai 2011, cu experţi în scrierea de scenarii şi producţia de filme de scurt-metraj.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este: 25 martie 2011

Informaţii detaliate găsiţi la adresa: http://www.languages-lenses.eu

Târgul de ştiinţă Google 2011

Târgul de Ştiinţă Google în parteneriat cu CERN, LEGO Group, National Geographic şi Scientific American a lansat un foarte interesant şi important târg de ştiinţă online care se adresează elevilor din întreaga lume cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani.

Aceştia, individual sau în echipe de câte trei, trebuie să construiască şi să trimită un proiect ştiinţific (prin fotografii sau clipuri video) interesant şi creativ, relevant pentru lumea de azi.Câştigătorul Marelui Premiu va primi o bursă Google şi o excursie în Insulele Galapagos cu National Geographic Expeditions. Ceilalţi câştigători vor primi şi ei burse şi premii interesante.

Data limită pentru înscriere este: 4 aprilie 2011.

Informatii detaliate găsiţi la următoarea adresă:

http://www.google.com/events/sciencefair/index.html