Evenimentele saptamanii 21-28 februarie 2011



Bruxelles-ul deschide o dezbatere privind securizarea datelor de identificare pe Internet

Comisia Europeană a deschis o dezbatere privind mijloacele de securizare a datelor de identificare pe Internet, cu scopul ca vânzările, tranzacţiile bancare sau alte demersuri administrative online să se desfăşoare în deplină securitate, relatează AFP.

”Obiectivul este de a permite oricărei persoane din Europa să utilizeze Internetul fără să se teamă că o să fie escrocată sau că datele sale vor fi utilizate în mod fraudulos”, a explicat comisarul european pentru noile tehnologii, Neelie Kroes, cu ocazia lansării unei consultări publice.

”Fiecare este invitat să-şi dea avizul pentru cel mai eficient mijloc de verificare a identităţii şi a semnăturii unei persoane care cumpără, vinde sau întreprinde online demersuri administrative care trebuie să fie perfect securizate”, a mai spus dna Kroes.

Comentariile pot fi trimise până pe 15 aprilie.

Comisia Europeană intenţionează să se folosească de ele pentru a revizui legislaţia europeană privind semnăturile electronice şi pentru a ameliora recunoaşterea reciprocă a identificărilor online ale unei ţări a UE faţă de alta.

Bruxelles-ul estimează că serviciile pe Internet pot contribui mult la creşterea economiei europene. Dar dezvoltarea lor este frânată de lipsa de încredere a consumatorilor şi a întreprinderilor în tranzacţiile online.

În 2009, doar o treime dintre europeni /34 %/ au făcut cumpărături online în ţara proprie şi doar 8 % într-o ţară străină.

Sursa: Agerpres