Creativitatea conteaza!



In data de 27 ianuarie 2011, Centrul Europe Direct Arges a organizat o ora educativa cu elevii clasei a III-a si a IV-a de la Scoala Nr. 9 – Structura Scoala Nr. 6 din Pitesti.

Activitatea a avut drept scop sensibilizarea copiilor cu privire la importanta creativitatii si a inovarii, competente-cheie pentru dezvoltarea personala, sociala, precum si a spiritului antreprenorial. Talentul si potentialul creativ nu pot fi incorsetate in categorii, exista in orice domeniu, in orice ocupatie. Intr-o masura mai mica sau mai mare, oricine este capabil sa aduca o solutie noua, sa rezolve dintr-o perspectiva neasteptata o problema. Oricine are capacitatea de a crea. Important este sa devina constient de aceasta inzestrare si sa o foloseasca atat in profesie, cat si in viata cotidiana.

Au fost discutate concepte precum inventia, brevetul de inventie si marca comunitara. Astfel, elevii au aflat ca drepturile exclusive oferite de un brevet pot fi deosebit de importante pentru intreprinderile inovatoare, facandu-le sa prospere intr-un climat dinamic, stimulator si riscant.