Drepturile mele in Uniunea Europeana



Centrul Europe Direct Arges a desfasurat activitatea Drepturile mele in Uniunea Europeana impreuna cu elevii clasei a VII-a D de la Scoala Nr. 11 Mihai Eminescu din Pitesti, indrumati de doamna profesoara Adriana Lataretu.

Tema acestei intalniri a vizat drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor europeni. Dreptul la libertate, dreptul la educatie, libera circulatie a persoanelor au fost cele mai abordate subiecte de discutie, tinerii elevi aratandu-si interesul de a cunoaste cat mai multe despre drepturile europene pe care orice cetatean roman le are de cand Romania este membra a Uniuniii Europene.

Centrul Europe Direct Arges a explicat elevilor rolul pe care il are centrul de informare europeana la nivel local in viata cetatenilor europeni. Astfel, toti cetatenii ar trebui sa-si cunoasca drepturile civile, politice, economice si sociale cuprinse in Carta Drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

La finalul activitatii, toti elevii participanti au primit materiale de informare europeana cu privire la subiectul discutat.