Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale



Europe Direct Arges a organizat la Sala Tinerilor a Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu o dezbatere privind combaterea saraciei si excluziunii sociale. La eveniment au participat elevii claselor a IX-a  D si a X-a D de la Colegiul Economic Maria Teiuleanu Pitesti, indrumati de doamnele profesoare Liliana Stanica, Mariana Stefanescu si Daniela Radut.

Europe Direct Arges a prezentat un material referitor la discriminarea in Europa, in care a reliefat anumite tipuri de discriminare, strategii de reducere a acesteia, precum si organismele care actioneaza la nivel european pentru combaterea discriminarii. Astfel, s-a punctat scopul interventiilor Fondului Social European de a sustine statele membre in administrarea eficienta a schimbarilor economice si sociale.

Dupa prezentare, au avut loc discutii libere cu privire la felul in care trebuie sa ne comportam in societate, astfel incat sa nu ajungem in situatia de a ne discrimina semenii. Fiecare elev a participat activ, exprimandu-si propria opinie cu privire la diverse categorii discriminate. S-au propus solutii, cu totii ajungand la concluzia ca pentru o lume mai buna trebuie sa fim solidari si toleranti.

Discutii referitoare la categoriile de persoane discriminate Institutii europene de lupta impotriva discriminarii sociale - Prezentare Propuneri de combatere a discriminarii de orice fel