Metode si instrumente de educatie non-formala



 În perioada 16 – 18 martie 2010, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş s-a desfăşurat un curs de formare privind metodele şi instrumentele educaţiei non-formale în cadrul Programului Tineret în Acţiune.

 

Cursul a  fost organizat de către Centrul Europe Direct Argeş, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Argeş. 

 

 În cadrul acestui modul de formare, cursanţii au fost instruiţi despre cum pot aplica numeroase metode de educaţie non-formală în activităţile desfăşurate în cadrul organizaţiilor, participând activ la descoperirea acestora.

 

S-a aplicat şi de această dată metoda jocului de rol, cu scenariu şi feed-back, metodă propusă de traineri în urma căreia participanţii s-au implicat activ prin exerciţii constructive.

 

Metodele şi tehnicile noi de învăţare folosite de către traineri la acest modul de formare au ajutat la valorificarea talentelor şi calităţilor participanţilor prin scoaterea în evidenţă a abilităţilor de comunicare între persoane din medii diferite, lucrul în echipă, încrederea în propriile forţe, precum şi o dezvoltare a creativităţii personale- atribute necesare în organizarea şi derularea eficientă a proiectelor de toate tipurile.

 

Cursul s-a defăşurat la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş şi s-a adresat atât multiplicatorilor de reţea ai Centrului Europe Direct Argeş, cât şi altor instituţii şi organizaţii eligibile (ONG-uri) în a aplica şi desfăşura proiecte în cadrul Programului Tineret în Acţiune.