Oportunități europene pentru tineriÎn luna martie, Centrul Europe Direct Argeș a organizat o sesiune de informare despre oportunitățile existente pentru tineri la nivel european.

Protagoniștii la eveniment au fost elevi de la Liceul Tehnic ”Armand Călinescu” din Pitești care au aflat informații despre rețeaua Eurodesk, Portalul european pentru tineret, programul Erasmus+, Corpul European de solidaritate, inițiativa DiscoverEU, precum și burse de studiu, concursuri europene și stagii de practică în instituțiile comunitare.

Reprezentantul Europe Direct Argeș le-a vorbit tinerilor participanți despre misiunea, obiectivele și activitățile specifice centrului de informare europeană și de resursele educaționale puse la dispoziția cetățenilor prin intermediul platformelor și broșurilor provenite de la Oficiul Pentru Publicații al UE. De asemenea, aceștia au fost încurajați să apeleze pe viitor la rețeaua Europe Direct pentru informații despre drepturile cetățenilor europeni.

Cele două voluntare ale Centrului Europe Direct Argeș, respectiv Laura și Diana au povestit despre experiența lor din cadrul acțiunilor de voluntariat prin programul Erasmus+, precum și experiența dobândită pe parcursul anilor în cadrul ONG-urilor unde sunt voluntare, încurajându-i pe elevi să se implice în astfel de acțiuni pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

În plus, tinerii au primit informații relevante despre cum își pot crea CV-ul în format Europass, necesar pentru studii, cursuri de formare, voluntariat sau pentru un loc de muncă.

La final tinerii și-au testat cunoștințele cu privire la informațiile primite prin intermediul aplicației Kahoot, iar cei mai activi și implicați au fost recompensați cu materiale informative din partea Centrului Europe Direct Argeș.