Organizatii europene de tineret



În Uniunea Europeană există mai multe organizaţii care lucrează pentru tineri şi oferă informaţii utile. Iată câteva dintre acestea:

AEGEE Asociaţia studenţilor europeni

http://www.aegee.org

AEGEE este o organizaţie studenţească care promovează ideea de Europă Unită. Principalele domenii în care AEGEE acţionează sunt: educaţia superioară, cetăţenie activă, schimburi culturale. AEGEE este o organizaţie studenţească europeană interdisciplinară, nonprofit şi non-guvernamentală, independentă din punct de vedere politic. Organizaţia se adresează tuturor studenţilor interesaţi de dezvoltarea extracurriculară, prin participarea la activităţi precum: conferinţe, seminarii, târguri, etc.

 

ECYC – Confederaţia Europeană a cluburilor de Tineret

http://www.ecyc.org/

ECYC îşi propune să promoveze cooperarea între organizaţiile de tineret din Europa. De asemenea promovează schimburile de tineret, urmăreşte sporirea preocupărilor tineretului la nivel internaţional, promoveză implicarea tinerilor în cadrul comunităţii.

 

ERYICA Agenţia Europeană de Informare şi Consiliere pentru Tineret

http://www.eryica.org

ERYICA este o asociaţie internaţională non-profit cu sediul central în Luxembourg. ERYICA este o organizaţie independentă europeană compusă din reţelele şi organismele de tineret de la nivel naţional. ERYICA îşi propune să promoveze repectul pentru principiile Cartei Europene de informare pentru tineret, să asigure coordonarea şi reprezentarea la nivel internaţional în domeniul informării şi consilierii tinerilor, să promoveze constituirea unei arene europene în acest domeniu.

 

ESN Reţeaua studenţilor ERASMUS

http://www.esn.org

ESN este o organizaţie studenţească non-profit. Misiunea ei este este să-i ajute pe studenţi în cadrul mobilităţilor studenţeşti pe principiul studenţi care ajută alţi studenţi. ESN acţionează pe trei nivele: local, naţional şi internaţional. Principala carecteristică a acestei organizaţii este aceea de a a-i ajuta pe studenţii care participă la un program de schimburi şi se confruntă cu probleme (se simt abandonaţi) în noul mediu. De asemenea oferă şi suport pentru studenţii care se întorc acasă în vederea menţinerii contactului cu mediul internaţional.

 

EUFED Federeţia Europeană a hotelurilor de tineret

http://www.eufed.org/

Federaţia urmăreşte să creeze o organizaţie capabilă să reprezinte asociaţiile naţionale de hoteluri pentru tineret din Uniunea Europeană. De asemenea promovează schimburile internaţionale de tineret, ajutându-i să se implice personal la construcţia unei noi Europe.

Forumul European de Tineret

http://www.youthforum.org/

 Forumul European de Tineret a fost înfiinţat în anul 1996 ca urmare a fuzionării dintre Biroul de Coordonare a Comitetului European al Consiliilor Naţionale de Tineret şi Forumul de Tineret al Uniunii Europene. Reprezintă o platformă politică a organizaţiilor de tineret din Uniunea Europeană şi urmăreşte să promoveze interesul tinerilor şi a organizaţiilor din care fac parte.

 

EYCA Asociaţia cardurilor europene pentru Tineret

http://www.euro26.org/

 EYCA promovează şi dezvoltă cardul Euro<26 şi sprijină membrii organizaţiilor promovând activităţile pan-europene. EYCA încurajează folosirea acestor carduri care dă dreptul tinerilor la îmbunătăţirea accesului la transport în comun, cazare, cultură, sport şi orice activitate prin care se îmbunătăţeşte calitatea vieţii.

 

YONET Reţeaua de oportunităţi pentru tineri

http://www.yonet.org

YONET îşi propune să promoveze participarea tinerilor la dezvoltarea societăţii civile prin cooperări europene. Obiectivul lor este să faciliteze parteneriatele europene în vederea dezvoltării de activităţi comune, să promoveze principii democratice în rândul tinerilor prin educaţie, să sprijine iniţiativa tinerilor atât pe plan local cât şi la nivel european.