Campania de informare Euro-participare



Centrul Europe Direct Argeș în colaborare cu Multiplicator Eurodesk Argeș a organizat două sesiuni de formare în cadrul campaniei ”Euro-participare”, care se va derula în prima parte a anului 2024, în contextul alegerilor europene.

Protagoniștii la cele două evenimente au fost elevi din ani terminali de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” și Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” din Pitești care au aflat mai multe informații despre alegerile pentru Parlamentul European și importanța participării la vot, precum și beneficiile apartenenței la comunitatea impreuna-in.eu. Această comunitate îi ajută pe toți susținătorii democrației europene să fie mai puternici și mai încrezători în a-și face auzit glasul, a-și transmite valorile și a acționa, datorită forței unei comunități.

Multiplicatorul Eurodesk Argeș i-a implicat pe tineri în exerciții non-formale despre Europa și valorile europene, despre acțiunea UE în viața tinerilor, despre procesul luării deciziilor la nivel european. Prin intermediul acestora, participanții și-au exprimat dorința de a contribui, prin acțiune, la protejarea democrației și a valorilor europene.

Reprezentantul Europe Direct Argeș le-a vorbit tinerilor participanți despre misiunea, obiectivele și activitățile specifice centrului de informare europeană, alături de programele și inițiativele europene, precum și resursele educaționale puse la dispoziția cetățenilor prin intermediul platformelor și broșurilor provenite de la Oficiul Pentru Publicații al UE. De asemenea, aceștia au fost încurajați să apeleze pe viitor la rețeaua Europe Direct pentru informații despre drepturile cetățenilor europeni.

Campania de informare are scopul de a încuraja tinerii cu privire la cum pot participa activ la deciziile politice care sunt luate la nivel local sau european.