Traiectoria climatică a Europei pentru 2040



 

Datorită cadrului de politică existent, Europa se află pe calea cea bună către reducerea emisiilor cu cel puțin 55 % până în 2030. Viitoarea Comisie va avea responsabilitatea de a stabili cadrul de politică pentru perioada ulterioară anului 2030, pentru a avansa în continuare pe această cale și a îndeplini obiectivul climatic convenit pentru 2040.

În paralel cu menținerea angajamentului în favoarea tranziției către renunțarea la combustibilii fosili, va fi necesar, de asemenea, să se investească în tehnologii curate, capabile să accelereze implementarea surselor regenerabile de energie și să elimine carbonul din atmosferă pentru a-l stoca și pentru a-l utiliza în procesele industriale.

În calitatea sa de lider mondial în domeniul acțiunilor climatice, UE s-a angajat să realizeze neutralitatea climatică până în 2050.

Pentru a putea atinge obiectivul de zero emisii nete, trebuie să creăm de pe acum un impuls în favoarea unei economii durabile și competitive și a unui viitor mai sănătos și mai sigur pentru toți europenii.

UE trebuie să continue în direcția stabilită de Legea europeană a climei și de Acordul de la Paris și să construiască o economie rezilientă la pericolele climatice, fără combustibili fosili și alte dependențe critice, cu o industrie competitivă a tehnologiilor curate și o tranziție echitabilă pentru toți cetățenii.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cetățenilor un exemplar al acestui material informativ, în limba română.

Uniunea Europeană, 2024.