Programul de burse BogliascoBursele se acordă persoanelor calificate care desfăşoară activităţi creative sau de cercetare în domeniile: arheologie, arhitectură, literatură clasică, dans, film/video, istorie, arhitectură peisagistică, literatură, muzică, filozofie, teatru, arte vizuale indiferent de naţionalitate, vârstă, rasă sau gen.

Centrul de studii îi aşteaptă pe toţi cei care desfăşoară atât activităţi creative, cât și activități de cercetare (cum ar fi istoria artei, muzicologie, critică de film, ș.a.m.d.). Pentru muzică și teatru, centrul nu are un spaţiu special pentru repetiţii pentru cei care doresc să lucreze intensiv pentru spectacole. Cu toate acestea, începând din 2013, Fundația Bogliasco are un studio de dans nou, de 365 mp, cu spațiu de dans, oglinzi și bare portabile, precum și facilități de proiecție audio-video și de înregistrare.

În fiecare an sunt acordate aproximativ 50 de burse sau rezidenţe, iar durata variază între 32 și 33 de zile.

Pe parcursul şederii lor la centru, bursierilor şi însoţitorilor lor (soţ, soţie, partener) li se oferă cazare şi li se acoperă cheltuielile de subzistenţă.

Cine poate candida

 • persoane talentate care lucrează în oricare dintre disciplinele artelor și științelor umaniste indiferent de naţionalitate, vârstă, rasă, religie sau gen.
 • trebuie să demonstreze rezultate deosebite în domeniul lor de activitate, în conformitate cu vârsta şi experienţa pe care o au.
 • trebuie să trimită descrierea proiectelor pe care vor să le desfăşoare la Bogliasco.
 • artiști și cercetători care au un istoric clar al realizărilor.

Studenții înscriși într-un program finanțat, în urma căruia obțin o diplomă, la data trimiterii candidaturii nu sunt eligibili.

Cum poți candida

Sunt cerute următoarele documente, care trebuie trimise in engleză, italiană, franceză sau spaniolă.

 • formularul de candidatură completat;
 • trei scrisori de recomandare care trebuie încărcate direct de persoanele care fac recomandările și care trebuie să ajungă înainte de termenul limită;
 • un curriculum vitae a cărui lungime să nu depășească 3 pagini;
 • o descriere de o pagină a proiectului pe care candidatul intenționează să îl dezvolte în timpul șederii la Centrul de Studii Bogliasco;
 • trei exemple ale lucrărilor candidatului care au fost publicate, prezentate într-un spectacol sau într-o expoziție sau prezentate într-un alt mod publicului în ultimii cinci ani
 • taxă de înscriere de 30 $ și 45$.

Sprijin financiar

Bursele Bogliasco includ cazare și masă completă, plus utilizarea unui studio privat. Costurile de transport către și de la Centrul de studii Bogliasco sunt în responsabilitatea bursierilor și a soților/partenerilor care îi însoțesc.

Termen limită:

 • 14 martie 2024 (pentru primăvara anului 2025).

Detalii despre procedura de înscriere: http://www.bfny.org/en/apply