Concurs de afise pentru Ziua Europei 2010



Dacă ai talent la desen şi este născut după anul 1985, atunci poţi participa şi tu la concursul de afişe pentru Ziua Europei 2010! Iată mai jos şi câteva informaţii utile şi practice despre concurs.

Cine poate participa?

Orece tânăr născut după anul 1985 şi rezident al unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Ce trebuie să fac?

Folosind orice tehnică artistică pe care o doreşti trebuie, pentru acest concurs, să creezi un poster care să celebreze Ziua Europei. Lucrarea ta trebuie să descrie tema “Iubesc Europa”. Fiecare participant poate trimite doar un desen. Desenul poate să includă sau nu un text, dar nu trebuie să aibă vreun element al unei hărţi geografice. De asemenea textul să fie în una din cele 23 de limbi oficiale ale UE şi să fie uşor de tradus dintr-o limbă în alta. Afişul trebuie să fie format A2 (420 × 594mm).

Cum pot să mă înregistrez în concurs?

Este foarte uşor. Nu trebuie decât să trimiţi posterul tău în format electronic jpg sau gif nu mai mult de 3MB până la data de 30 noiembrie 2009. De asemenea nu uita să-ţi laşi datele de contact: nume, prenume, data naşterii, adresa, telefon, adresa de e-mail.

Cum va fi evaluată munca mea?

Un juriu internaţional va selecta 12 finalişti care vor fi apoi votaţi online. Desenul câştigător va deveni afişul oficial pentru Ziua Europei de pe 9 mai 2010. El va fi tradus în toate cele 23 de limbi oficiale UE şi distribuit în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Câştigătorul şi ceilalţi doi laureaţi vor primi fiecare premii în bani şi vor fi invitaţi la Bruxelles, la ceremonia de decernare a premiilor din mai 2010.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 30 noiembrie 2009.

Tot ce trebuie să ştii despre Concursul european de afişe 2010:

http://www.designeurope2010.eu