Atelier de Dezvoltare a Competențelor Digitale pentru TineriÎn Anul European al competențelor, Europe Direct Argeș a organizat un atelier de formare cu privire la cetățenia activă și dezvoltarea competențelor digitale dedicat tinerilor de la diferite licee din Pitești.

Ce înseamnă un cetățean activ? Cum se implică el în societate? Care poate fi contribuția lui la dezvoltarea comunitară? Acestea au fost câteva dintre întrebările adresate tinerilor la deschiderea evenimentului.

A urmat o sesiune de instruire în care tinerii au învățat care sunt pașii pentru a crea un CV în format Europass, document important pe care îl vor putea folosi în viitor pentru un loc de muncă, studii, cursuri de formare sau activități de voluntariat.

Voluntarii Europe Direct Argeș au oferit exemple specifice și ghidare pentru completarea fiecărei secțiuni din CV, au discutat despre adaptarea CV-ului pentru diferite locuri de muncă sau industrii și au oferit sfaturi pentru a realiza un CV eficient, cum ar fi evitarea limbajului vag, evidențierea realizărilor și adaptarea la cerințele postului pentru care se aplică.

În plus, au fost oferite instrucțiuni despre cum pot alege un design atrăgător și cum pot descărca CV-ul Europass de pe platforma online.

Prin intermediul exercițiilor interactive desfășurate în cadrul atelierului de formare, tinerii au demonstrat că sunt cetățeni activi și implicați în comunitate.

La eveniment au participat tineri de la Liceul Teoretic ”Ion Barbu” și Liceul Tehnologic ”Dacia” din Pitești.