Programul de stagii al OCDEProgramul de stagii al OCDE își propune să aducă în cadrul organizației aproximativ 500 de studenți calificați și motivați, cu diverse experiențe profesionale, pentru a lucra la proiecte legate de Orientările strategice ale Secretarului General și pentru a sprijini funcțiile corporative ale organizației. Principalul obiectiv este de a oferi candidaților selectați posibilitatea de a-și îmbunătăți abilitățile analitice și tehnice într-un mediu internațional.

Descrierea postului:

Candidații selectați vor efectua cercetări și vor oferi sprijin analiștilor de politici într-unul dintre următoarele domenii (listă neexhaustivă): inteligență artificială, mită și corupție, dezvoltare, digitalizare, economie, educație și competențe, mediu, gen și diversitate, migrație internațională, sănătate, știință și tehnologie, fiscalitate, turism, comerț și agricultură, transporturi.

Cercetare, analiză de date și redactare (pregătirea de studii și documente; efectuarea de cercetări și revizuirea materialelor existente; contribuție la elaborarea de documente, documente de lucru și publicații).
Networking și sensibilizare (participare la reuniuni și seminare, stabilirea de contacte profesionale și menținerea rețelelor de funcționari din administrațiile naționale, cercetători etc.).
Stagiarii care sprijină funcțiile corporative vor fi implicați în organizarea de evenimente, comunicare, prezența în social media etc.

Cerințe pentru candidați:

  • Să fie înscriși la un program de studii pe durata stagiului
  • Să stăpânească foarte bine una dintre cele două limbi oficiale ale OCDE (engleză și franceză) și să aibă cunoștințe sau dorința de a învăța cealaltă limbă.
  • Experiența internațională dobândită prin studii, stagii sau activități profesionale constituie un avantaj
  • Competențe cantitative și informatice solide. Cunoștințe de Microsoft Office.

Procesul de candidatură:

  • Candidatură online și scrisoare de intenție (adresate Biroului Stagii)
  • Preselecție: toate candidaturile sunt analizate de către Biroul Stagii, iar candidații potriviți sunt incluși pe o listă scurtă pusă la dispoziția direcțiilor OCDE;
  • Interviu și/sau test scris: echipele de recrutare pot invita candidații să susțină un interviu telefonic și/sau un test scris;
  • Scrisoare de ofertă

OCDE acordă o contribuție la cheltuielile de întreținere de aproximativ 700 de euro pentru fiecare lună calendaristică lucrată.

Durata stagiului este cuprinsă între una și șase luni (se poate reînnoi pentru încă șase luni, până la un total de douăsprezece luni), cu normă întreagă.

Termen limită:  29 februarie 2024.

Mai multe informații pot fi găsite aici: https://www.oecd.org/careers/internship-programme/