Primul raport privind stadiul evoluției deceniului digital invită la acțiuni colective pentru modelarea tranziției digitale



Primul raport privind stadiul evoluției deceniului digital, publicat ieri, 27 septembrie, oferă o imagine cuprinzătoare a progreselor înregistrate în direcția realizării transformării digitale, care îi va oferi UE posibilitatea de a deveni mai suverană, mai rezilientă și mai competitivă din punct de vedere digital. El cuprinde o evaluare a performanței UE în raport cu obiectivele și țintele pe care Europa și le-a stabilit pentru 2030, pornind de la patru piloni principali: competențele digitale, infrastructura digitală, digitalizarea întreprinderilor, inclusiv utilizarea inteligenței artificiale (IA) și digitalizarea serviciilor publice.

Raportul include, de asemenea, monitorizarea angajamentului asumat prin Declarația europeană privind drepturile și principiile digitale față de o transformare digitală securizată, sigură și durabilă, centrată pe cetățeni.

Recomandările orizontale și recomandările specifice fiecărei țări din raportul pentru 2023 prezintă o cale clară și operațională de urmat. Recomandările vor sta la baza discuțiilor și a colaborării dintre Comisie și statele membre cu privire la modul în care ne vom atinge obiectivele comune.

Mai multe informații, precum și raportul de țară pentru România, sunt disponibile în comunicatul de presă.