Starea Uniunii 2023



 

Vizionarea discursului președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre starea Uniunii, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, consilieri BELC din județul Argeș, reprezentanți ai punctelor de informare europeană din localitățile: Aninoasa, Buzoești, Câmpulung, Merișani, Morărești, Oarja, Rucăr, Topoloveni, Vedea și Vlădești din județul Argeș, precum și voluntari ai Centrului Europe Direct Argeș.

În cadrul discursului, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a punctat câteva aspecte referitoare la Pactul verde european, instrumentul NextGenerationEU”, Inteligența Artificială (IA) și tranziția digitală, transparența salarială, migrație și securitate, despre Ucraina, dar și despre Spațiul Schengen.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat: „Doresc să le mulțumesc în special Bulgariei și României pentru că au arătat calea de urmat cu bune practici în materie de azil și returnare. Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o. Să le permitem, în sfârșit, să intre în spațiul Schengen, fără alte întârzieri!”

Participanții din sală au discutat pe baza subiectelor de mai sus, iar concluziile acestora au fost ca Europa să se schimbe din ce în ce mai mult și în mai bine, să existe mai multe oportunități pentru tineri, să se promoveze Pactul Verde European, dar și să se creeze mai multe locuri de muncă.

Le mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment!