Creatia-itinerar spre cunoastere, pasi spre viitor



Sambata 3 octombrie 2009, ora 11.00, s-a lansat ofical proiectul Creatia – itinerar  spre  cunoastere, pasi spre viitor in cadrul activitatii Sa ne cunoastem, sa interactionam, noi cei cu aceleasi preocupari. Activitatea este derulata in parteneriat de Asociatia Initiative si Proiecte pentru Tineret Imago Mundi si Centrul Europe Direct Arges din cadrul Bibliotecii Judetene “DinicuGolescu” Arges.

Proiectul se va derula pe parcursul anului scolar 2009 – 2010 si va consta in activitati  si ateliere de creatie si literatura desfasurate in comunele Bradulet si Malureni. Vor fi organizate: o tabara de creatie, ce va avea loc in Bucovina in perioada 18 – 23 decembrie 2009, precum si vizite tematice, pe parcursul carora elevii vor lua contact cu institutii de cultura si monumente istorice, cu incarcatura artistica deosebita, din nordul Moldovei,  zona Sibiului, judetul Arges si municipiul Bucuresti. Se vor edita materiale informative, iar creatiile literar – artistice ale elevilor vor fi publicate intr-o revista, editata ca parte a proiectului. Dorim astfel promovarea tinerilor elevi argeseni talentati al caror potential nu a fost inca valorificat pe deplin.

Pe parcursul evenimentului din data de 3 octombrie, organizat la Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene Arges, s-au comunicat scopul si obiectivele proiectului, rezultatele asteptate, activitatile acestuia. La activitate au participat elevi din scolile si liceele implicate, care iau parte la activitatea unor cenacluri literare sau a unor reviste scolare, cadre didactice si reprezentanti ai comunitatilor locale implicate. De asemenea reprezentantii Centrului Europe Direct Arges au moderat dezbaterea Eu creez sau copiez, pe marginea practicilor corecte de accesare si evaluare a informatiilor.  Pornind de la prezentarea a trei metode de produs idei (brainstorming, metoda celor 5R si metoda celor sase palarii vorbitoare) s-au purtat discutii libere pe marginea importantei si necesitatii de a avea o atitudine creativa si inovativa.

Proiectul Creatia – itinerar  spre  cunoastere, pasi spre viitor este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune si implementat de Asociatia Initiative si Proiecte pentru Tineret Imago Mundi avand ca parteneri scolile si autoritatile locale din comunele Malureni si Bradulet si Centrul Europe Direct Arges din cadrul Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges.

Sa ne cunoastem, sa interactionam, noi cei cu aceleasi preocupari Prezentarea unor "metode de produs idei" Discutii, dezbateri, interviuri O amintire pentru toti participantii