Kick off Event – Long Term Activity on social change through sportÎn cadrul evenimentul Kick off Event – Long Term Activity on social change through sport se va analiza modul în care activitățile de tineret pot folosi sportul pentru a sprijini învățarea bazată pe valori în comunități și pentru a ajunge la diferite categorii de public ce se pot implica în proiecte internaționale.

Proiectele sportive au potențialul de a schimba vieți, comunități și societatea. Prin intermediul educației non-formale, sportul poate fi folosit ca instrument de dezvoltare a competențelor – inclusiv a abilităților fizice și a competențelor transversale.

Liderii și antrenorii sportivi ar trebui să fie perfecționați pentru a include mai multe și diferite forme de învățare în proiectele lor. Este nevoie de recunoașterea impactului și a schimbării pe care învățarea non-formală le poate avea asupra oamenilor prin intermediul proiectelor sportive. Folosind sportul ca metodă, prin învățarea bazată pe valori și pe experiență, există un potențial uriaș de schimbare socială. Mulți fac deja acest lucru.

În cadrul conferinței, vor fi explorate practici adunate și împărtășite între organizațiile de sport care au experiență și expertiză în domeniul sportului social cu tinerii, pentru a fi multiplicate și dezvoltate în continuare de către alții.

Informații complete pot fi găsite aici: http://trainings.salto-youth.net/10985
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) AICI.

Profilul candidatului:
– reprezintă o organizaţie/instituţie din sectorul de tineret și/sau sport: lucrător de tineret, manager de proiect, lideri din organizații de tineret;
– este interesat să dezvolte viitoare proiecte internaționale (Erasmus+) în domeniul Sportului, fiind obligatorie depunearea unui proiect la unul din termenele limită din 2023/2024;
– are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
– are vârsta minimă de 18 ani.

Data limită pentru înscrierea online este: 22 martie 2023.

Detalii: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/2231