Evenimentele saptamanii 13-20 aprilie 2009



Ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Constantin Nita, a anuntat ca va lansa noile ghiduri necesare accesarii fondurilor de la Uniunea Europeana, ceea ce va duce la reducerea considerabila a timpului de asteptare, la 45 de zile, dar si la reducerea numarului de documente necesare, doar 7 initial.

„Durata de la 180 – 200 de zile necesare acum pentru a accesa un fond european va fi redusa la 45 de zile. Ghidurile pentru apelurile de proiecte vor fi publicate saptamana viitoare, uniformizate pe toate ministerele, simplificate la sapte documente. Se merge mai mult pe declaratii pe propria raspundere urmand ca, la incheierea contractului, unele documente sa fie aduse”, a precizat Nita.

Acesta a mentionat la Sibiu ca ministerul pe care il conduce si-a propus „simularea atragerii de fonduri de la UE”, pentru ca „IMM-urile romanesti sufera de lipsa finantarii si de lipsa cererii atat pe piata interna, cat si pe cea externa”.

Constantin Nita a participat la Sibiu la o intalnire cu reprezentantii IMM-urilor din sanatate, in cadrul unei dezbateri avand ca subiect „contributia sectorului privat in dezvoltarea si modernizarea furnizarii serviciilor medicale”.