European Space Camp



European Space Camp (ESC) este o tabără de vară care se va desfășura în vara anului 2023, în Andøya Rocket Range, Norvegia.

Elevii de liceu din lumea întreagă, cu vârsta cuprinsă între 17 şi 20 de ani, pasionaţi de spaţiu şi ştiinţe şi cu un pregătire academică în domeniile fizică şi matematică sunt invitaţi să se înscrie.

Participanţii vor petrece o săptămână (între 1 și 7 august) efectuând experimente tehnice care se fac într-o campanie spaţială, lucrând ca ingineri spaţiali adevăraţi, învăţând să valorifice cunoştinţele pe care le au şi lărgindu-și înţelegerea privind ştiinţele aplicate.

Lucrând în grupuri, ei trebuie să își folosească creativitatea și să învețe să colaboreze. Programul include activităţi practice legate de lansarea unei rachete, prelegeri şi activităţi sociale.

Eligibilitate:

Participanţii din lumea întreagă, trebuie să aibă între 17 şi 20 de ani (născuți între 1 ianuarie 2003 și 31 decembrie 2006).

Să vorbească fluent limba engleză şi să fie pasionați de știință.

Cum candidezi?

Pentru a fi acceptați la ESC 2023, participanții trebuie să primească o bursă. În funcție de bursă, este posibil ca transportul până în Andøya să nu fie acoperit, dar toate celelalte costuri sunt asigurate.

Pentru a candida, participanții trebuie să-și creeze un profil pe site și să navigheze pe pagina formularului de candidatură din secțiunea profil. Ei trebuie să răspundă la cinci întrebări scurte, să își încarce CV-ul, două scrisori de recomandare, o transcriere a ultimelor lor note/calificative și să facă dovada cunoașterii limbii engleze.

Termen limită: 13 februarie 2023

Mai multe informaţii: http://www.spacecamp.no

Sursa:  https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/95