Capitalele europene ale includerii și diversității



Premiul „Capitalele europene ale includerii și diversității” recunoaște activitatea desfășurată de orașe, municipii sau regiuni din Europa pentru a promova includerea și a crea societăți fără discriminare.

Premiul este deschis tuturor autorităților locale din UE care construiesc societăți mai echitabile prin promovarea diversității și includerii în ceea ce privește:

-Gen

-Origine rasială sau etnică

-Religie sau convingeri

-Dizabilitate

-Vârsta

-Identitate LGBTIQ

Există două categorii principale:

Autoritățile locale cu mai puțin de 50.000 de locuitori

Autorități locale cu mai mult de 50.000 de locuitori

De asemenea, se va acorda un premiu special pentru inițiativele privind egalitatea LGBTIQ.

Cine poate candida

Concursul este deschis autorităților locale, cum ar fi orașele, comunele sau regiunile din UE.

Candidaturile trebuie să fie depuse de către un reprezentant oficial.

Cum se pot depune candidaturile

Solicitanții trebuie să își creeze un profil online și să depună candidatura prin intermediul formularului de candidatură online. Cererile pot fi completate în oricare dintre limbile oficiale ale UE.

De asemenea, solicitanții pot încărca sau pot furniza un link către o prezentare PowerPoint de cel mult 10 slide-uri pentru a-și ilustra candidatura.

Premii

Câștigătorii premiilor „Capitale europene ale includerii și diversității 2023” și ai premiului specific pentru egalitatea LGBTIQ vor fi anunțați la ceremonia de decernare a premiilor de la Bruxelles (sau online) din 27 aprilie 2023 și pe website-ul al premiilor.

Primarii/reprezentanții legali ai candidaților câștigători din toate categoriile vor fi invitați la Bruxelles (sau online) pentru a-și primi premiul.

Fiecare categorie va avea un loc întâi (singurul câștigător al titlului de Capitală europeană a includerii și diversității pentru un anumit an), un loc doi și un loc trei.

Termen limită: 15 februarie 2023, ora 12:00 CET.

Citiți mai multe aici.

Sursa: https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/449