Strategia europeană pentru un internet mai bun pentru copii (BIK+)



Comisia Europeană contribuie la crearea regulilor și legilor Uniunii Europene, iar asta presupune și crearea de planuri și politici noi (care sunt numite „strategii”).

În anul 2012 a existat o propunere de o strategie în care să se creeze un internet mai bun pentru copii. Între timp însă, viața online s-a schimbat foarte mult. Spre exemplu, timpul petrecut online aproape că s-a dublat în ultimii zece ani pentru majoritatea copiilor și tinerilor. Accesul la tehnologie începe de la o vârstă mai mică, iar mulți dintre copii folosesc telefoanele inteligente și rețelele sociale zilnic.

Ca parte a planurilor de a face din Europa un spațiu minunat, în care fiecare să trăiască în siguranță, inclusiv online, recent a fost lansată o nouă strategie pentru un internet mai bun pentru copii (denumită BIK+).

Acest pliant explică planurile propuse, în care copiii și tinerii – sunt protejați, dotați cu mijloace de acțiune și respectați de fiecare dată când accesează mediul online, că pot accesa universul online și că se pot bucura de ceea ce are acesta de oferit.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția tinerilor interesați un exemplar al acestui materiale informativ, în limba română.

Uniunea Europeană, 2022.