O Europa a cetatenilor!-Tallin, septembrie 2009



Intalnirea anuala a retelei Europe Direct a avut loc la Tallinn, capitala Estoniei, in perioada   23–25 septembrie 2009. In concordanta cu prioritatile de comunicare din acest an, aceasta  intalnire s-a concentrat pe tema: „O Europa a cetatenilor”. Astfel de seminarii aduc impreuna centrele de informare din Europa pentru doua zile de discutii si schimb de experienta.

Prezenti la aceasta intalnire au fost membri ai Parlamentului European, ai Comitetului Economic si Social  precum si membri ai Parlamentului estonian care au luat parte la dezbatere. De asemenea, Nikiforos Diamandouros a prezentat activitatea sa in calitate de  Mediator European (European Ombudsman) si a raspuns intr-un mod prietenos la intrebarile publicului.

Toti participantii au avut oportunitatea de a lucra impreuna in ateliere paralele si de a impartasi practici inovatoare. Astfel, au existat sase ateliere de lucru, fiecare cu tematica diferita: egalitatea de sanse intre femei si barbati, oportunitati pentru tineret, includerea sociala, sanatatea publica si protectia consumatorilor, mobilitatea de a lucra, precum si impartasirea experientei privind raspunsurile la intrebarile cetatenilor.

Centrul Europe Direct Arges a participat in cadrul sectiunii Oportunitati pentru tineret cu prezentarea campaniei Eu creez sau copiez?, lansata la nivel local. Este vorba de o campanie ce se desfasoara pe durata a sase luni de zile si care este adresata unui numar de 300 de elevi din scolile si liceele argesene. Astfel, acestora le sunt comunicate metodele si tehnicile corecte de informare si documentare privind evaluarea acuratetei unei informatii. Aceasta campanie se inscrie in tematica Anul European al Creativitatii si al Inovatiei si urmareste dezvoltarea unei gandiri practice, cu abilitati de rezolvare a problemelor si capacitate de aplicare a cunostiintelor si ideilor.

ED Arges prezinta activitatea sa Reteaua Europe Direct, Tallin, septembrie 2009