Concurs Europe Direct Argeș: Europa digitală



Europe Direct Argeș va desfășura, în perioada 7 – 28 martie 2022, concursul Europa digitală, pentru a promova utilizarea pe scară largă a tehnologiilor la nivelul economiei și al societății. Concursul va consta în realizarea de eseuri sau alte lucrări (machete etc.) prin care tinerii elevi de gimnaziu sunt invitați să-și exprime propriile viziuni cu privire la ceea ce înseamnă Europa digitală pentru ei.

Concursul se adresează tuturor tinerilor din ciclul gimnazial, pasionați de tehnologie și de scriere creativă, proveniți de la următoarele instituții de învățământ: Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu” Pitești, Școala Gimnazială Bălilești, Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Pitești, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Ștefănești (conform parteneriatelor educaționale încheiate cu acestea în anul școlar 2021 – 2022). Candidații care doresc să participe sunt invitați să se înscrie cu lucrări sau machete la această competiție până în data de 25 martie 2022.

Secțiunile concursului:

Eseu ”Ce înseamnă Europa digitală pentru mine”,

Machetă ” Europa digitală în viziunea mea”.

Condiții de participare:

Secțiunea de eseuri:

Fiecare participant poate înscrie maxim 1 eseu care trebuie să cuprindă între 250 – 500 de cuvinte. Lucrările vor fi primite prin e-mail la adresa europearges@gmail.com sau la sediul Centrului Europe Direct Argeș și vor avea înscrise pe verso: secțiunea, numele autorului, clasa, subtitlul lucrării, numele profesorului îndrumător, denumirea unității de învățământ.

Secțiunea de machete:

Sunt așteptate la sediul Centrului Europe Direct Argeș machete tematice din material reciclabil de la tinerii care-și doresc să exprime, într-un mod artistic, viziunea lor despre cum arată Europa digitală.

Machetele trebuie să fie însoțite de un text descriptiv de maxim 2 fraze. Dimensiunea machetei nu trebuie să fie mai mică de 30 cm lungime sau lățime.

Criteriile de evaluare a lucrărilor și machetelor:

– capacitatea de a scrie corect (respectarea regulilor gramaticale, alegerea expresiilor potrivite);

– capacitatea de a scrie fluent;

– creativitatea ideilor;

– punerea în scenă a ideilor într-un mod cât mai interesant.

Fiecare lucrare sau machetă va fi evaluată de către un juriu de specialitate. În urma evaluării, juriul desemnat va alege cele mai bune 3 lucrări și cele mai bune 3 machete. Hotărârile juriului sunt definitive și irevocabile.

Etapele competiției:

Înscrierea și primirea lucrărilor: 7 – 25 martie 2022;

Jurizarea: 26-28 martie 2022;

Anunțarea și premierea câștigătorilor: 29 -31 martie 2022.

Anunţarea rezultatelor se va face, în data de 31 martie 2022, pe website-ul Europe Direct Argeș https://www.edarges.ro/www/ și pe pagina oficială de facebook a centrului de informare europeană https://www.facebook.com/EuropeDirectArges. Lucrările câștigătoare vor fi  promovate în mediul on-line, toți participanții vor fi premiați cu materiale promoționale ale Centrului Europe Direct Argeș și vor primi diplome.

Prin participarea la această competiție, concurenții sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament, iar organizatorul se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor personale ale participanţilor conform prevederilor în vigoare.