Impactul Covid-19 asupra tinerilor din UE



În urma unei îndelungate redresări din criza economică (2007–2013), tinerii din UE s-au dovedit a fi mai vulnerabili la efectele restricțiilor instituite pentru a încetini răspândirea pandemiei de COVID-19.

Tinerii au avut mai multe șanse decât grupurile mai în vârstă să se confrunte cu pierderea locului de muncă, insecuritate financiară și probleme de sănătate. Ei au raportat o satisfacție redusă în ceea ce privește calitatea bunăstarea mentală asociată cu cerințele de a rămâne acasă și cu închiderea școlilor.

În timp ce guvernele au răspuns rapid la pandemie, majoritatea eforturilor de a atenua efectele restricțiilor au fost măsuri temporare menite să prevină pierderea locurilor de muncă și să mențină tinerii în educație.

Acest raport explorează efectele pandemiei asupra tinerilor, în special în ceea ce privește angajarea lor, bunăstarea și încrederea în instituții și evaluează diferitele măsuri de politică introduse pentru a atenua aceste efecte.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor un exemplar al acestui material informativ, în limba engleză.

Luxembourg, Publications Office of the European Union, 2021.