Tineri voluntari ONUTinerii voluntari ai Organizației Națiunilor Unite reprezintă o categorie separată a voluntarilor ONU, creată recent ca răspuns la apelul secretarului general al Organizației Națiunilor Unite pentru o mai mare implicare în voluntariat a celei mai mari generații de persoane cu vârsta sub 30 de ani din istorie.

Cine sunt Tinerii voluntarii ONU

Tineri motivați și talentați cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani (cu vârsta mai mică de 29 de ani pe toată durata misiunii lor) care doresc să se implice în inițiative de dezvoltare și pace în propria lor țară sau într-o altă țară din întreaga lume.

Background-ul educațional și experiența cerute tinerilor voluntari variază în funcție de misiune, dar, în general, nu se așteaptă ca aceștia să aibă o experiență de lucru mai mare de doi ani.

Durată

Tinerii voluntari ONU sunt finanțați de agențiile Organizației Națiunilor Unite, de partenerii acestora, de guverne sau de instituții academice, iar durata misiunii depinde de nevoile entității solicitante.

Cele mai multe misiuni ale programului Tineri voluntari ONU au o durată cuprinsă între 6 și 24 de luni.

Ocazional, misiunile naționale și internaționale ale programului Tineri voluntari ONU durează mai puțin de șase luni și sunt denumite misiuni „pe termen scurt”.

Cum poți să candidezi

Voluntarii interesați pot găsi posturi vacante aici sau pe FacebookTwitter și LinkedIn.

Mai multe informații: https://www.unv.org/become-un-youth-volunteer