Starea Uniunii Europene 2021



În fiecare an, în septembrie, președintele Comisiei Europene rostește un discurs privind starea Uniunii în fața Parlamentului European, făcând un bilanț al realizărilor anului trecut și prezentând prioritățile pentru anul următor. Președintele prezintă, de asemenea, modul în care Comisia Europeană va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană.

În discursul său privind starea Uniunii, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat inițiative emblematice pe care Comisia intenționează să le întreprindă în următorul an.

În acest material informativ găsiți informații despre principalele inițiative pentru 2022: Pactul European, o Europă pregătită pentru era digitală, o economie în serviciul cetățenilor, o Europă mai puternică pe plan internațional, promovarea modului nostru de viață european și un nou elan pentru democrația europeană.

După ce pandemia de COVID-19 a făcut din 2020 unul dintre cei mai dificili ani din istoria sa, acum Europa se îndreaptă spre viitor cu încredere reînnoită.

Redresarea postpandemie este o oportunitate a generației noastre de a defini viitorul Europei. Pentru a valorifica la maximum investițiile și reformele viitoare, UE are o direcție clară și obiective precise pentru măsurarea succesului. Doar ceea ce se măsoară se realizează.

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2021.

Centrul Europe Direct Argeș pune la dispoziția cititorilor un exemplar al acestui material informativ, în limba română.