Stagii de practică şi joburi de vară pentru studenţi la Banca Europeană de Investiţii



Banca Europeană de Investiţii (BEI) oferă joburi de vară pentru studenţi şi stagii de practică pentru absolvenţi. BEI este instituţia finanţatoare a Uniunii Europene. Sarcina ei este de a contribui la integrarea, dezvoltarea echilibrată şi coeziunea economică şi socială a statelor membre UE.

STAGII:

Departamentele BEI acceptă stagiari bine pregătiţi, în funcţie de necesităţile lor la momentul respectiv, pentru stagii de practică cu durata între o lună şi cinci luni. Stagiile se desfăşoară dupa un program bine stabilit, în principal în domenii precum finanţe, economie, audit, inginerie şi secretariat general.

Numărul stagiilor este limitat şi acestea sunt concepute astfel încât să corespundă necesităţilor departamentelor, acestea din urmă determinând şi durata stagiului.

Îndrumătorii desemnaţi de către departamentele gazdă vor călăuzi stagiarii în activitatea de practică desfăşurată şi vor fi, de asemenea, responsabili cu supervizarea stagiilor.

Criterii de eligibilitate:

Stagiarii vor fi selectaţi din rândul cetăţenilor statelor membre și țărilor candidate care au început negocierile pentru aderare (în prezent: Turcia, Serbia și Muntenegru).

Candidaţii trebuie să cunoască foarte bine una dintre limbile de lucru ale băncii –franceză/engleză.

Vor fi preferaţi candidaţii care au terminat sau urmează un curs despre integrarea europeană sau despre alt domeniu conex activităţilor desfăşurate de BEI în calitate de instituţie de finanţare a UE.

Stagiarii pot primi o alocație. Directorul de resurse umane stabilește suma. Candidaţii cu dizabilităţi pot primi o suplimentare a alocaţiei.

Specificațiile stagiului şi formularele de înscriere pot fi obţinute de la: http://www.eib.org/jobs

BEI oferă un număr limitat de joburi de vară pentru studenţi, în perioada 1 iulie – 1 august, care le oferă acestora oportunitatea de a câştiga experienţă şi bani de buzunar.

Studenţii care participă la aceste joburi oferă asistență pentru sarcinile administrative de bază. Pentru a se asigura corectitudinea, aceştia sunt selectaţi prin tragere la sorţi.

Criterii de eligibilitate:

– studenţii trebuie să aibă între 18 şi 25 de ani inclusiv;

– studenţii trebuie să frecventeze, încă, o instituţie de învăţământ;

– studenţii trebuie să locuiască în Luxemburg (sau zone apropiate) sau să fie în măsură să-şi asigure cazarea pe cheltuiala proprie;

– studenții trebuie să cunoască foarte bine engleză și/sau franceză.

Mai multe detalii la: https://www.eib.org/en/about/careers/categories/summer-jobs.htm