Competențe digitale – cerințe pe piața muncii



Asociația pentru Promovarea Libertății de Informare în Comunitate desfășoară în perioada septembrie 2020 – februarie 2021, proiectul Competențe digitale – cerințe pe piața muncii, care se adresează atât adulților, cât și tinerilor din comuna Mărăcineni.

Obiectivele proiectului sunt:

-dobândirea competențelor digitale,

-îmbunătățirea accesului pe piața muncii a cetățenilor din comuna Mărăcineni.

În acest sens se organizează un curs de curs de operator introducere, validare și prelucrarea datelor, certificat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și se vor organiza întâlniri cu tinerii din comunitate în vederea conștientizării importanței dobândirii competențelor digitale în vederea folosirii în mod adecvat a unor instrumente existente în mediul on-line.

Astfel, prin intermediul de diferite prezentări și dezbateri unde se vor discuta teme de real interes pentru perioada aceasta: riscurile la care ne expunem când navigăm pe internet, riscurile de natură medicală, programele create cu „intenții ascunse” (troieni, spyware, phishing), folosirea aplicațiilor de socializare. De asemenea, vor fi identificate modalitățile de combatere a riscurilor prin exemple concrete.

La aceste acțiuni vor lua parte peste 50 de tineri din Mărăcineni care vor avea șansa de a învăța metode de preîntâmpinare a unor forme online de activitate infracțională.

Menționăm că acest proiect este posibil cu sprijinul OMV Petrom și se va desfășura în comuna Mărăcineni din județul Argeș, în parteneriat cu Biblioteca Comunală Mărăcineni și Primăria Mărăcineni.