Rețele europene, oameni conectați



Campania de informare ”Rețele europene, oameni conectați” a ajuns la sfârșit! În data de 2 noiembrie 2020, Europe Direct Argeș a organizat ultima acțiune din cadrul campaniei menționate, unde au fost reliefate informații despre EURES, SOLVIT, Eurodesk, EDIC, EDC, ECC-NET. Serviciile de informare și asistență ale Uniunii Europene au fost promovate în cadrul unui eveniment organizat online, pe platforma WEBEX. Tineri și cadre didactice de la Liceul Tehnologic Mozăceni, cetățeni ai comunei Mozăceni din județul Argeș, au aflat cum se pot bucura de drepturile lor în spațiul european, accesând aceste servicii.

Calculatorul de compensații pentru pasagerii aerieni, aplicația cu informații pentru călătorii ECC-Net, modalitățile de creare a conturilor pe website-ul EURES pentru locuri de muncă în Europa, pașii sesizărilor transfrontaliere pentru consumatorii europeni, cazurile de succes rezolvate de SOLVIT au fost informații primite cu interes de participanții din cadrul evenimentului online.

Campania de informare despre rețelele de informare ale Uniunii Europene a ajuns la final anul acesta, noi sperăm să continuăm seria întâlnirilor cu cetățenii argeșeni și în 2021!