Code Kids Fest Argeș 2020



Europe Direct Argeș a susținut tinerii talentați din Argeș, pasionați de știință și tehnologie, în cadrul Târgului Județean de Știință și Tehnologie pentru Copii Code Kids Fest Argeș 2020, organizat în 3 noiembrie 2020 de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Fundația Progress si Simplon România, în format online. Înarmați cu mult curaj, copiii din cluburile Code Kids de la Bibliotecile din: Vlădești, Rucăr, Mușătești și Topoloveni le-au arătat invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat: App Inventor, Scratch, Arduino etc.

Le-au fost alături ca parteneri: „AstroBrătianu” – Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, „Broboți”- Echipa de robotică a Colegiului Național „Ion C. Brătianu”, „ASO IROBO IT” – Asociația de inițiere Robotică și IT, „Cercul de biologie” – Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești.

În urma evaluării proiectelor, juriul a stabilit:

– Locul I și participarea la Târgul Național de Știință și Tehnologie CODE Kids Fest 2020 – Clubul SMART GAMES TOPOLOVENI cu proiectul Einstein Quizz,

– Locul al II-lea – Clubul WINDOW FOR FUTURE Vlădești cu proiectul Matricea cu leduri,

–  Locul al III-lea – Clubul CHILDREN FOR FUTURE Rucăr, cu proiectul Crearea unui semafor,

–  Locul IV – Clubul GALAXY CODE CLUB Mușătești, cu proiectul Quizz AppInventor.

A fost o zi plină cu multe emotii, cu multă știință și tehnologie, copii frumoși și implicați, îndrumători excepționali și o varietate de proiecte digitale!