Câștigătorii Concursului de traduceri ZEL 2020



Sub egida Zilei Europene a Limbilor, Europe Direct Argeș a organizat, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, un concurs de traduceri destinat tinerilor argeșeni interesați de limbi străine. Evenimentul a avut ca scop promovarea diversității lingvistice și culturale a Europei și a avut loc online pe platforma WEBEX. Discuțiile despre importanța limbilor străine în viața noastră au fost purtate de Carmen Toma – language officer la Direcția Generală Traduceri din cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România și Mădălina Cârstea, voluntar Europe Direct Argeș.
Înainte de concursul propriu-zis de traduceri, participanții s-au distrat cu limbile europene pe kahoot, în cadrul unui joc de cultură generală despre multilingvism, interpretare și traducere.
Mihai Caval, elev la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești a fost câștigătorul jocului de cultură generală despre limbi străine de pe kahoot! El a fost pe podium, alături de Alexandra Lucia Brînaru (locul II) de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București și Nicolas Negoescu (locul III) de la Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” din Pitești. Toți au dat dovadă de rapiditate și de cunoștințe în domeniu.

În urma jurizării efectuate de către Liliana Comănescu și Georgiana Chivescu, experți în cadrul Serviciului Comunicare la Institutul European Român, care au acordat punctajul ținând cont de acuratețea traducerilor, capacitatea participanților de a scrie corect (respectarea regulilor gramaticale, alegerea expresiilor potrivite), capacitatea lor de a scrie fluent și creativitatea soluțiilor găsite, au fost desemnați câștigătorii concursului de traduceri ZEL 2020, după cum urmează:
Locul I – Badea Cătălin Marian și Leanca Gabriel (97 de puncte);
Locul II – Brînaru Lucia Alexandra (94 de puncte);
Locul III – Cârstea Natașa Alexandra (93 de puncte);
Mențiune specială I: Codrea Valentin (91 de puncte);
Mențiune specială II: Diaconu Vlad (90 de puncte);
Mențiune specială III: Fieraru Alexia Gabriela (90 de puncte).

Lista completă cu punctajul tuturor participanților:

 

Toți participanții din cadrul evenimentului, proveniți de la Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Colegiul Național ”Ion C Brătianu”, Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” din Pitești, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Facultatea de Matematică și Informatică din București, vor fi premiați, la sediul centrului, în funcție de punctajul obținut la concursul de traduceri. Felicitări tuturor pentru efortul depus și implicarea de care au dat dovadă!