Ziua Europeană a Limbilor



Europe Direct Argeș organizează, sub egida Zilei Europene a Limbilor, un concurs de traduceri destinat tinerilor argeșeni interesați de limbi străine. Evenimentul promovează diversitatea lingvistică și culturală a Europei și va avea loc online pe platforma WEBEX.

Regulament concurs:

1. La concurs se pot  înscrie toți tinerii argeșeni, interesați de limbi străine. Competiția se va desfășura online și va consta în 2 texte de tradus din română în engleză, într-un timp dat de organizatori. Notarea se face de la 1 la 100 puncte. La primul subiect, textul trebuie tradus integral, la al doilea subiect, participanții  își pot alege 1 dintre cele 5 citate. Pentru a mări sansele concurenților, dacă sunt mai multe citate traduse, se ține cont de cel care este mai bine tradus.

2. Criteriile de evaluare a traducerilor sunt cele folosite pentru evaluarea textelor traduse în Direcția Generală Traduceri, adică:

• acuratețea traducerii,

• capacitatea de a scrie corect (respectarea regulilor gramaticale, alegerea expresiilor potrivite),

• capacitatea de a scrie fluent,

• creativitatea soluțiilor găsite.

3. Vor fi desemnați 3 câștigători în funcție de punctajul obținut. Participanții care au realizat traduceri de calitate excelentă, dar nu au fost desemnați câștigători, vor primi mențiuni speciale. Toți participanții vor fi recompensați pentru eforturile depuse.

4. Traducerile câștigătoare vor fi reproduse și utilizate la nivel intern de către Biblioteca Judeteana Argeș în contextul unor viitoare evenimente.

Toți cei interesați se pot înscrie la eveniment la adresa de e-mail: europearges@gmail.com, până pe 30 septembrie 2020, ora 12.00. Ulterior toți participanții vor primi link-ul de acces și vor putea participa online!

Partener: Reprezentanța Comisiei Europene în România.