Vizită de informare și documentare



La începutul lunii septembrie 2020, Centrul Europe Direct Argeș a organizat o vizită de lucru, în scopul informării și al schimbului de bune practici, pentru bibliotecarii comunali din județul Argeș care desfășoară activități de multiplicare de informații pe teme europene și care au participat la evenimentele derulate de Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

Ziua a început la Biblioteca Comunală Valea Mare din județul Dâmbovița, unde au fost prezentate activitățile derulate de-a lungul anilor și serviciile oferite cetățenilor din comunitate.

Reprezentanții Bibliotecii Comunale Raciu – Punct de informare europeană din județul Dâmbovița au vorbit despre inițiativele de suflet și au oferit exemple de bune practici despre proiectele lor europene.

La Biblioteca orășenească Titu s-a vorbit despre acțiunile organizate, precum și despre beneficiile acestora. Toate informațiile primite pe parcursul zilei au fost importante surse de inspirație pentru bibliotecarii din județul Argeș.

La finalul zilei, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, restaurat cu fonduri europene, unul dintre cele mai prețioase monumente de arhitectură civilă românească medievală, a fost admirat de participanți.

Mulțumim pe această cale gazdei noastre, dl. Vlăduț Andreescu, metodist și manager Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și tuturor celor implicați: dna. Aurora Loliceru, bibliotecar la Biblioteca Comunală Valea Mare, dna. Catinca Barbu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Raciu – Punct de informare europeană și dna. Liliana Nicoleta Grigorescu, bibliotecar la Biblioteca orășenească Titu din județul Dâmbovița.