Stagii la Banca Centrală Europeană



Banca Centrala Europeană oferă oportunităţii de stagiu studenţilor de la economie, statistică financiară, administrarea afacerilor, drept, resurse umane, traduceri etc. Candidaţii trebuie să urmeze cursuri postuniversitare sau universitare. Uneori, pot fi acceptaţi pentru stagii şi studenţii care încă nu au finalizat studiile universitare.

Studenţii au şansa de a-şi pune în aplicare cunoştinţele, să vadă cum se derulează activităţile BCE din interior şi să contribuie, direct sau indirect, la misiunea BCE.

Stagiile oferite sunt pentru perioade cuprinse între 3 și 12 luni. Munca presupune realizarea de lucrări de cercetare, pregătirea de rapoarte, implicarea în realizarea diferitelor studii etc.

Stagiarii vor primi un grant lunar, în funcție de sarcinile îndeplinite și calificările pe care le au.

Oportunităţile de stagiu sunt lansate în momentul în care sunt disponibile. În plus, există două programe: Programul BCE de stagii de cercetare pentru studenţi oferit de Directoratul General Cercetare (DG-R) şi Programul BCE de stagii în domeniul statistică oferit de Directoratul General Statistică (DG-S).

BCE publică oportunitățile de stagiu pe website:

http://www.ecb.europa.eu/careers/vacancies/html/index.en.html

Detalii:

https://www.eurodesk.ro/termen-eurodesk/vrs/IDed/115?fbclid=IwAR1DWp6gfw4gWHKU39EKdEkUJ3zNhxQBCRiNCXlSryZV9pkah0eah6oQb6g