Apprenticeship for adults



Acest raport este rezultatul unui studiu de explorare, realizat într-un moment în care interesul pentru ucenicie pentru adulți era în creștere, iar cercetările și dovezile pe această temă erau rare și fragmentate.

A explorat subiectul din punct de vedere conceptual și teoretic, revizuind cercetările relevante existente. De asemenea, a avut în vedere o perspectivă practică, care explorează politicile țărilor UE și patru țări din afara UE care au fost instituite în ceea ce privește ucenicia pentru adulți. Este primul raport care abordează subiectul dintr-o perspectivă la nivelul întregii UE.

Bazat în mare parte pe datele culese în 2017-2018, raportul include concluziile dintr-o revizuire a literaturii și a lucrărilor de teren. Acesta confirmă faptul că adulții participă din ce în ce mai mult la pregătirea pentru ucenicie, adesea datorită intervențiilor politice și măsurilor care au înlăturat barierele pentru această participare și au oferit stimulente. Studiul confirmă, de asemenea, că țările UE sunt în mod fundamental împărțite în două grupuri principale de funcții de ucenicie, cu două abordări diferite în a ajuta participarea adulților la ucenicie.

Raportul poate fi vizualizat și descărcat de la acest link: https://www.cedefop.europa.eu/files/4179_en.pdf