Creating lawful opportunities for adult refugee labour market mobility



Criza de refugiați la nivel mondial și din UE a reprezentat provocări substanțiale pentru țările de azil. Multor țări de azil le este dificil să gestioneze un număr mare de refugiați și să ofere soluții durabile pentru aceștia nevoile de protecție, inclusiv munca.

Accesul la ocuparea forței de muncă este un pas crucial pentru refugiați, pentru a avea acces la condiții de viață decente și pentru a contribui și a se integra în societatea lor gazdă. Adaptarea competențelor lor cu nevoile economice regionale și locale poate crea situații câștigătoare pentru refugiați și țările gazdă.

Comisia Europeană și mai multe țări au conceput inițiative și instrumente pentru identificarea abilităților și competențelor refugiaților, ca atare este posibil să nu aibă dovada calificărilor lor sau să nu fi dobândit un caracter formal datele de conectare.

În multe țări din UE, abordări structurate sau inițiative pilot cu un accent specific pe abilități și calificări au fost dezvoltate pentru a aborda provocările cheie cu care se confruntă refugiații în integrarea pe piața muncii.

Publicația este realizată de Centrul european pentru dezvoltarea formării profesionale și o puteți vizualiza la acest link: https://www.cedefop.europa.eu/files/4178_en.pdf