Umanoizi sau roboți?



Europe Direct Argeș a organizat  în februarie 2020 o conferință adresată argeșenilor, susținută de doamna lector univ. dr. Camelia Crișan din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice/ SNSPA București.
Tematica propusă a reunit în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș tineri de la Colegiul Național I.C. Brătianu, Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” din Pitești, adulți și seniori interesați de subiectul prezentării.
În cadrul conferinței s-a vorbit despre: automatizare și robotizare, implicații pentru competențele viitorului și ce înseamnă o carieră în comunicare.
Participanții au fost dornici să descopere informații despre cum o să influențeze automatizarea locurile de muncă în viitor. Astfel, în cadrul robotizării se ating sarcini repetitive, non-cognitive, manuale (periculoase, plictisitoare, murdare), iar în cel al automatizării se elimină categorii întregi de locuri de muncă (telefoniste, agenți de vânzare, asistent juridic), dând naștere altor categorii de locuri de muncă (data mining, officer, knowledge worker.)
Tehnologia va crea roluri cros-sectoriale pentru care angajații vor avea nevoie atât de competențe analitice, tehnice cât și sociale.
Materialele puse la dispoziție despre universitatea pe care invitata Centrului Europe Direct Argeș o reprezintă au fost utile tinerilor care doresc să studieze acolo și să beneficieze ulterior de formare prin programele europene destinate studenților.