Forumul pentru pace de la Paris 2019



Forumul pentru pace de la Paris este un eveniment internațional privind probleme de guvernanță globală și multilateralism, organizat anual la Paris, Franța.

Cea de-a doua ediție va avea loc în perioada 11 – 13 noiembrie 2019 și va reuni actori ai societății civile din întreaga lume pentru a promova soluții concrete în materie de guvernanță globală în jurul a 6 teme principale:

  • Pace și Securitate
  • Dezvoltare
  • Mediu
  • Noi tehnologii
  • Economie incluzivă
  • Cultură și educație.

Pentru a doua ediție, Forumul a primit peste 700 de proiecte din 115 țări și va reuni un grup larg de actori ai guvernanței globale, precum state, organizații internaționale, ONG-uri, companii, fundații, organizații filantropice, agenții de dezvoltare, grupuri religioase, sindicate, think tank-uri și universități.

În aceste trei zile, participanții vor discuta probleme de guvernanță globală și vor lucra împreună pentru a găsi soluții prin intermediul a trei spații:

  1. Spațiu pentru soluții: Prezentarea soluțiilor pentru schimbări progresive. Toate organizațiile pot prezenta proiectul lor de guvernanță globală altor părți interesate pentru progres comun.
  2. Spațiu pentru dezbateri: Discutarea soluțiilor și nu a problemelor. Părțile interesate discută proiecte, inițiative și idei pentru a aborda provocările lumii noastre.
  3. Spațiu pentru inovare: Dezvoltarea de prototipuri digitale. Experții ajută la crearea de soluții tehnologice pentru lumea de mâine.

Termenul limită pentru a solicita o invitație este 5 noiembrie 2019.

Mai multe informații: https://parispeaceforum.org/