Programe de formare UE-Japonia



Comisia Europeană încurajează întreprinderile europene să pătrundă pe piaţa japoneză. Având acest obiectiv, CE a lansat diferite activităţi promoţionale pentru a mări numărul exporturilor europene în Japonia şi de a maximiza oportunităţile de afaceri de acolo.

Centrul UE-Japonia pentru cooperare industrială, care a fost fondat la Tokio în 1987 şi la Bruxelles în 1996, organizează:

Producție de talie mondială – WMC (World Class Manufacturing) (cinci zile)

– pentru manageri din UE și pentru directori executivi din UE – scopul este sprijinirea companiilor din UE pentru a înțelege mai bine modul în care companiile japoneze reduc costurile de producție, inovând în permanență prin intermediul metodelor de producție „KAIZEN” (îmbunătățire continuă), „JIT”(Just in Time), „TQC” (Total Quality Control), „Total Quality Engineering” (TIE), TPM (Total Productive Maintenance) și „TQM” (Total Quality Management).

Termene limită: 21 martie 2019 (din 24-28 iunie 2019); 4 iulie 2019 (18-22 noiembrie 2019).

Participanții trebuie:

• să fie manageri în companii industriale;

• să aibă experiență profesională în industrie între 5 și 10 ani;

• să cunoască bine limba engleză;

• să fie cetățeni ai unui stat membru al UE sau ai unei țări partenere COSME;

• să lucreze pentru o companie care este deținută > 50% într-o țara UE sau parteneră COSME;

• să lucreze pentru o organizație care are personalitate juridică într-o țără UE sau parteneră COSME;

• să fie sprijiniți de angajatorii lor și să poată participa la întregul program;

• să fie angajați/lideri de echipă implicați în activități de inginerie sau de producție/strategie de service sau de control al producției sau cu experiență în managementul operațional;

• să aibă o foarte bună cunoaștere și practică a metodelor de producție.

Centrul UE-Japonia acoperă toate costurile legate direct de misiune (prelegeri, seminare și costuri de transport în timpul călătoriilor de grup).

Compania participantului trebuie să acopere costurile de călătorie ale participantului dus-întors în Japonia, precum și cheltuielile de subzistență în Japonia (inclusiv cazarea).

IMM-uri

Participarea este gratuită. În plus, IMM-urile beneficiază de 600 de euro, dar absențele pe durata cursului pot conduce la reduceri în valoare de 120 de euro/zi.

IMM-urile trebuie să plătească un depozit rambursabil în procent de 100% de 1.000 de euro pentru a garanta locul la curs. Depozitul va fi rambursat în termen de 8 săptămâni de la încheierea cursului.

Non-IMM-uri

Non-IMM-urile trebuie să plătească o contribuție nerambursabilă de 1.000 de euro pentru costurile suportate de Centrul UE-Japonia privind participarea companiei.

Informații suplimentare și formularele de candidatură pot fi găsite la: https://www.eu-japan.eu/